YERKÖY-BELEDİYECİLİK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 trilyonluk bütçeye sahip olan Yerköy Belediyesinin gelişim atağı ağır seyrediyor. 7 trilyonluk bütçenin. 5 trilyonunun personel maaşları ve çeşitli giderlere harcanıyor. Geride kalan miktar ise belediyenin 10 trilyonluk borcuna harcanıyor.

Durum böyle olunca yatırımlara ve hizmetlere harcanacak para kalmıyor. Belediye Başkanı da, hizmetleri bir takım kurum ve kuruluşlara yaptırarak çalışmalara devam etme yönünde hareket ettiklerini söylüyor.

Avrupa Birliği Projelerinden yararlanarak, jeotermal ısıtmayı Yerköy’e kazandırdıklarını savunan Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan, ilk etapta bu yıl TOKİ konutları ve çevresindeki konutlarla birlikte en az 500 konut ve Cemil Çiçek öğrenci yurdunun jeotermal enerji ile ısıtılacağının altını çizerken, talepler doğrultusunda, Anadolu Öğretmen Lisesi ve inşaatı devam eden yurdun da ısıtabileceğini söylemekte. Jeotermal kaynaklı ısıtma sisteminde iki yıl içerisinde konut sayısının 6 bine çıkarılacağı hedefleniyor

Jeotermal ve doğalgaz çalışmaları aynı anda devam ederek, bu şekilde jeotermal kazıları için harcanacak miktarlar, doğalgaz şirketlerine yüklenmiş oluyor. Öte yandan, Çevre ve Orman Bakanlığından da, sulama projesi desteği alınarak Milli Park. Çamlığın bir benzeri oluşturulacak. Bu çamlığın oluşturulmasında gereken sulama projesi, damlama yöntemi şeklinde harcamaları ile birlikte, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yaptırılacak. Yerköy Belediye Başkanı Arslan, sıkıntılarını çeşitli desteklerle çözümlemeyi düşünüyor. Bütçeden hiçbir fayda görülmüyor. Ne kadar destek varsa, o kadar hizmet var anlayışı ile seyrediliyor.

Peki ya vatandaşın istekleri ne olacak? Bugün, Yerköy ilçemiz içerisinde araç ile dolaşmak neredeyse imkânsız. Yollar olabilecek en kötü seviyede. Vatandaş yol istiyor, yeterli bütçe yok cevabı geliyor.

Vatandaş park istiyor. Paramız yok deniliyor. Vatandaş başka bir hizmet istiyor, destek yok, o zaman hizmet de yok yatırım da şeklinde yorumlanıyor. Yapılan tüm çalışmalar, destek alınması şartıyla yapılıyor. Tüm bunlar Yerköy Belediyesinin çalışma sistemini açıkça ortaya koyuyor. Başkanın, vatandaşın isteği olabilecek durumlarda ki yorumları şu şekilde, vatandaş istiyorsa birilerine yaptırmaya çalışacağız.

Ya tutarsa hesabı yapılıyor… Anlaşılmayan bir durum söz konusu… Bugün Yerköy’de, Avrupa Birliği projelerinden, çeşitli ince hesaplar eşliğinde bir takım projeler gerçekleştiriliyor. Fakat bütçenin geliştirilerek, çeşitli kaynaklar kullanılarak gelişim vizyonuna katkı sağlamak amacıyla yeni projeler ve hizmetler getirilmesi neden düşünülmüyor anlamış değilim açıkçası…

Yani, vatandaşın isteğini karşılayacak, yol, su, park vs.. bir çok hizmetin karşılanabileceği hiçbir yatırım durumu yok mu ilçemizde? Kaynak bitti mi?

Yerköy halkının memnuniyeti kadar, istekleri ve eksiklikleri de bizlere zaman zaman iletiliyor. Çeşitli kaynak arayışlarına gidilerek, bir an önce tüm bu eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Aksi taktirde önümüzdeki yerel seçim döneminde, bir geribildirim şeklinde vatandaşın memnuniyeti ve hassasiyeti en iyi şekilde gözlemlenecektir. Belediyecilik anlayışı çerçevesinde, girişkenliğin yanı sıra üretkenliğinde önemli koşullardan olduğunu hatırlatmak istiyorum.

 Hizmet ve yatırımların, sürekli olarak kurum veya kuruluşlar tarafından kabullenmesi mümkün olmayacaktır. Üretkenliğin ön plana çıkarılarak, vatandaşın istekleri doğrultusunda hareket edilmeli diye düşünüyorum.

Seçimlere yaklaşırken, faaliyetlerin ve projelerin ön plana çıkarılarak, kaynakların hangi şekilde değerlendirileceği hakkında bilgi ve paylaşım içerisine girilerek istikrarın devamlılığının sağlanması gerekiyor. Aksi halde kaybeden yine Yerköy, yine Yozgat olacak…

YERKÖY-BELEDİYECİLİK
Giriş Yap

Merhaba Yozgat Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!