DOLAR

19,1395$% 0.11

EURO

20,7964% 0.23

STERLİN

23,6641£% -0.09

GRAM ALTIN

1.209,38%-0,31

ÇEYREK ALTIN

2.000,00%-0,79

BİTCOİN

฿%

a

ŞEKER TADINDA KARAR

Şeker fabrikalarının özelleştirmesinde hükümet politika değişikliğine gitti. Yozgat şeker fabrikasının da aralarında bulunduğu 6 fabrika da özelleştirme ihaleleri iptal edildi. Başbakan Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 9 Ekim tarihli kararına göre B portföyündeki Malatya, Erzincan, Elazığ, Elbistan ve C portföyündeki Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının satış işlemleri iptal edildi.

Bu kararın duyulmasından sonra Yozgat Şeker-İş Sendikası Başkanı Ömer Macit başkanlığında bir heyet gazetemizi ziyaret etti. Başkan Macit, şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alındığı günden bu güne verdikleri mücadeleyi anlattı:
 “Yozgat’ta ki tüm sivil toplum örgütleri ve basını, özellikle Merhaba Gazetesinin şahsında sizleri ve tüm çalışanlarınızı kutluyorum. Bizim yanımızda yer aldınız. Bize aynalık görevi yaptınız. Verdiğiniz katkılardan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan ve ekibinin gözlerinin içi gülüyordu adeta. Sevinçten dört köşe olmuşlardı tabiri caizse. Türkiye’nin en kaliteli şekerinin Yozgat’ta üretildiğini söyledi başkan Macit.

 Bende buradan kendilerine diyorum ki: “Benim şeker yemediğime bakmayın sayın başkan, Yozgat ve Boğazlıyan şeker fabrikalarımızda üretilen şekerimiz zaten tatlıydı.  Bu şeker Yozgatlı çiftçimizin alın teri, el emeği ve üstün gayretleri neticesinde oluyor.”

 Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkartılması olayı Yozgat’la sınırlı kalmadı. Tüm yurtta sevinçle karşılandı. Adeta bir bayram havası içerisinde.

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun iptal kararı sektörde özellikle pancar üreticisi ve şeker işçisi tarafından büyük bir sevinçle karşılanırken, kararın hukuken değil siyaseten verilmiş olması da “sektör açısından hayati önem taşıyor” şeklinde yorumlandı.

 Nitekim pancar üretiminde söz sahibi olan başta ABD olmak üzere Almanya, Fransa ve Polonya’da şeker fabrikaları devletin kontrolünde üretici ve çalışanlar tarafından işletiliyor. Türkiye’de ise şeker fabrikaları hiçbir stratejiye dayanmadan bakkal dükkânında satılıyor gibi pancarla hiçbir alakası olmayan inşaat firmalarına satılmıştı. Şayet yanlışta ısrar edilseydi ve böyle bir karar alınmasaydı Türkiye’de ki 25 tane şeker fabrikamızdan 18’i kapanmış olacaktı

 Sekili’den başlamak üzere, Yerköy, Karanlıkdere, Yenifakılı, Bektaşlı, Boğazlıyan, Sarıkaya Merkez ve Sorgun’da ki on binlerce dönümde ekili pancar varlığımız, ayrıca binlerce insanımızın çalışması, alın teri göz önüne alındığında verilen kararın yerinde ve isabetli olduğunu belirtirim.

 Dolayısıyla hükümetin almış olduğu bu kararı yerinde alınmış bir karar olarak değerlendiriyorum. Ayrıca Yozgat Şeker-İş Sendikamızın değerli başkanı Ömer Macit ve arkadaşlarına bundan sonra ki çalışmalarında başarılar diliyorum. Daha çok insanımız bu kurumlarda istihdam edilir, köylümüz, çiftçimiz pancar eker. Ekonomiye katkı sağlar. Bütün bu gayretler sofralarımıza şeker olarak döner. Yozgat’ın ekonomik yönden kanayan yarasına merhem olur inşallah diyorum VESSELAM… 14 EKİM 2012 PAZAR

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRÜ AYDIN DOĞAN’IN CEVABI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.