GİRİŞİMCİLİK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kişinin hür olma isteğiyle beraber, motivasyon ve kendine güven ifade eden etkenlerden elde edilen hırs, risk, başarı, cesaret gibi kavramları içerisinde barındıran bir olgudur girişim.

Girişimcilerin olduğu mücadelenin bütünüdür başka bir deyişle. Tüm Dünyada sürekli yükseliş te olan bir değerdir. Bu şekilde girişimcilik durağan değil, yeniliklere ve bir takım etkileşimlere ve çeşitli görevlendirmelere açık bir kavramdır.

Bazen olumsuzluklarla sonuçlanabilmesi gibi etkileri olsa da övgülerin sabitlendiği bir eylemdir. Aslında girişimcilik bir manada çılgınlığı da simgeler. Başarıyı sevenlerin çılgınlığıdır. Başarısızlığı gördüğü bir zaman da yılmayan, usanmayan yapıya sahip olarak, görülen başarısızlığı bile kendisine pozitif olarak çevirmeyi amaçlayan bir düşünce eseridir. Girişimciler daima meraklıdırlar, işlerini hırsla yapanlardır.

İnsanların, fiziki yapısı, sosyal özellikleri, aklı, mantığı, karakteri aslında girişimciliğin hangi aşlamasında bulunduklarını belirtmektedir. Girişimciliği tetikleyen bazı dış etkenlerinde olduğu büyük bir gerçek.

Geçim derdi bulunmayan, eğitimli genç bir kişilikle, aile geçindirmek gibi bazı sorumlulukları olan, eğitim seviyesi düşük olan bir kişiliğin hayattan beklentileri ve girişimde bulunabilecekleri alanlar birbirinden çok farklıdır.

Belirli karakteristik özelliklerle veya yaşam standartlarıyla ayrışan özellikler bütününe de girişimcilik profili olarak tanımlanabilmektedir.

İnsanların profilini ölçebileceğimiz bir ölçüm cihazı olmayacağı için, toplumdaki yerimizi belirlemek, gelecek çizelgesini daha iyi yapılandırmamız, insanlarla olan ilişkilerimizi ön planda tutmamız, için mutlaka girişimci olmamız gerekmektedir.

Girişimcilik profilimizi belirlememiz, bizi yapamayacağımızı düşündüğümüz işleri, yapmaya yönlendirecektir. Hayata yeniden yön vermemize sebep olacaktır. Korkularımız ve endişelerimiz azalacaktır. Hatalarla yıkılarak değil, çare bularak, çözüm üreterek yolumuza devam etmemize yardımcı olacaktır.

Bu sebeplerle, düşüncelerimizi, fikirlerimizi hayata geçirirken, gelecek dönemlerin öngörüşlerini özenle inceleyip, hesaplamamız gerekiyor. Önümüze çıkabilecek her türlü etkenin farkında olmak, geleceğimiz için daha parlak ve olumlu senaryolar yazmamızı mümkün kılacaktır.

GİRİŞİMCİLİK
Giriş Yap

Merhaba Yozgat Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!