DOLAR

19,1878$% 0.09

EURO

20,9022% -0.21

STERLİN

23,7577£% -0.31

GRAM ALTIN

1.219,61%-0,07

ÇEYREK ALTIN

2.013,00%-0,15

BİTCOİN

533588฿%-3.10304

a

BU NEYİN NETİCESİ

Geçtiğimiz gün, ” Eğitim Kan Kaybediyor” başlığı altında bir yazı kaleme almıştım. Orada bahsettiğim hususta; ÖSYM sınav sonuçlarının açıklanmasıyla ortaya çıkan neticeye göre yaklaşık 2 milyon 300 bin aday sınava giriyor.
500 bin aday barajı aşamıyor.
Bu neyin neticesi?
Yazboz tahtasına dönen,  Milli Eğitim politikalarının bizi  getirdiği yeri gösteriyor olsa gerek.
Lafa bakarsanız her şey iyiye gidiyor.
Daha da iyi olacak diyorlar.

Geçtiğimiz 17 senede 7 tane Milli Eğitim Bakanı değişmiş. Daha kaç müsteşar, genel müdür, daire başkanları ve milli eğitim müdürleri değişti. 
Sağdakilerini sola, soldakilerini de sağa koysanız, hatta hepsini bir toplasanız eğitimimizin getirildiği nokta bundan başkası değil.
Gerisi laf-ı güzaf.
Maalesef malzeme bu.
Bende bir öğretmenim, bu yazıyı bilerek yazıyorum.
Toplumun  gelişmesi, büyümesi, eğer mevcut sisteme  kaldıysa vay halimize!

Yan ağla, dön ağla.
Bir ülkede, öğretmenin seviyesi ne ise, eğitimin seviyesi de odur.
Öğretmenlik önemli bir meslektir, buna kutsal bir meslek diyenlerde var.
Eskiler öğretmene muallim derlerdi,
Muallim; öğreten, talim eden, öğretici, eğitici kimse demettir.
İslam’ın ilk emri ” OKU “dur
Peygamberimiz (sav) okuma emrini aldığında okuma, yazma bilmiyordu, Cebrail A.S onun öğretmeni idi.
Kendisine öğretmenlik eden Allah idi.

Ziya Paşa  diyor ki; 
“Bir mektebe oldu kim müdavim, Allah idi zatına muallim”
Bugünkü öğretmenlerimizin yüzde kaçı halk ozanlarını tanıyor?
Yunus Emre, Hacı Bayram Veli, Kaygusuz Abdal, Eşrefoğlu Rumi, Pir Sultan Abdal, Karaca Oğlan, Seyrani, Âşık Veysel, Âşık Mahzuni.

Öğretmenlerin yüzde kaçı divan şairlerini tanıyor?
Mevlana, Sultan Veled, Ahmet Fakih, Aşık Paşa, Kadı Burhanettin, Şeyhi, Ali Şir Nevai, Fuzuli, Baki, Bağdatlı Ruhi.
Öğretmenlerin yüzde kaçı  İslam klasiklerinden hangilerini biliyorlar?
Dede Korkut,   Kelile ve Dimne, Şehname, Bostan ve Gülistan, Mesnevi, Yusuf Has Hacip (Kutatgu Bilig), Yunus Emre, Evliya Çelebi.

Hülasa;  eski köy odalarındaki  okunan sireti nebi, destan, halk şiirleri ve yukarıda isimlerinin bir kısmını saydığımız tarihe maal olmuş, dilden dile, kuşaktan kuşa  günümüze kadar intikal etmiş yazılı ve sözlü kıymet değer eserlerden günümüzde ne kaldı.
Öğretmenleri bilmem ama öğrencilerin bunları bilmedikleri bir gerçektir diyorum. Vesselam… 23 TEMMUZ 2019 SALI 

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YOZGAT’TA YAPILMASI GEREKENLER

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.