AMPUL SÖNMEDİ VOLTAJI DÜŞÜRÜLDÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nım “Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” iddiasıyla Ak Parti’nin kapatılması istemi için ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte, 71 kişinin siyasi siyasetten yasaklanması istemiyle Anayasa Mahkemesine açtığı davada, aylardır tüm dünyanın gündemine oturan kapatma davasında son noktaya varıldı.

Anayasa Mahkemesi tarafından Ak Parti’nin kapatılmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, aylardır ülkeyi gizli bir kriz içerisine kadar sürükleyen kapatma davasında, Anayasa Mahkemesi 3 gündür süren görüşmelerinin ardından davayla ilgili kararını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Ak Parti’nin kapatılmadığını belirterek, “Ancak 6 arkadaşımız kapatılması yönünde oy kullanmış, 5 arkadaşımızdan 4’ü Hazine yardımından yoksun bırakılması sonucuna varmış, 1 kişi de reddedilmesi gerektiği sonucuna ulaşmıştır. Bütün bunlardan 6 arkadaşımızın kapatılma, 4 arkadaşımızın da Hazine yardımından yoksun bırakılması kararını birlikte düşündüğümüzde siyasi partiye Hazine yardımından yani son yıl aldığı hazine yardımının 1/2 oranında yoksun bırakılmasına karar verilmiştir diyerek kararı açıkladı.

Türkiye’nin yedisinden yetmişine dört gözle beklediği kapatma davası için, Ak Parti Hükümeti verilebilecek kararlara karşı önlemini almış olmasına rağmen, kapatılma davası, ülkenin hem ekonomik yönden hem siyasal yönden büyük bir kaos içerisine girmesine sebep olmuştu.

Açıklanan karar neticesinde partinin kapatılmaması yönünde verilen kararla birlikte, siyasetten yasaklanması isteminde bulunan isimlerinde, herhangi bir yasak almaları olanaksız duruma gelmiştir.

Ülkemizin refah düzeyi, maddi ve manevi rahatlığı açısından, kapatma davalarının çeşitli krizlere ve tüm dünyada olumsuz etkilere yol açtığını gayet iyi biliyoruz.

Tüm dünyada adını sıkça duyuran bir ülkenin geleceği yönünden, bu şekilde kapatılma davalarının açılmış olması dünya ülkeleri arasında çeşitli tepkiler uyandırmakla beraber, ülkenin gelişim ve kalkınma politikasına da açıkça engel olmaktadır.

Bu açıdan Anayasa Mahkemesi ülkenin menfaati açısından doğru kararı vermiş bulunmaktadır.

Önemli olan görüş farklılığı değil, Sağ-Sol, Türk-Kürt demeden, ülkemizin geleceği adına birlikteliği sağlayarak kalkınmaktır. Türkiye istikrara ihtiyacı olan bir ülkedir. Geleceğimiz için her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekmektedir.

AMPUL SÖNMEDİ VOLTAJI DÜŞÜRÜLDÜ
Giriş Yap

Merhaba Yozgat Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!