Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Köse, mesajında, Cumhuriyet’in temellerinin 30 Ağustos’ta elde edilen bu büyük zaferle atıldığını belirterek, “Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Zafer Bayramımızın 101. yıl dönümünü kutluyoruz. 30 Ağustos Zaferi, yok edilmek istenen bir milletin yeniden doğuşunun en önemli göstergesidir. 1071’de Sultan Alparslan ile Necip Türk Milleti’ne yurt olan Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği gündür bugün.
Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde; kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, bu zafer ile tarihte eşine az rastlanır ve tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.
Türkiye bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelerle, adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır.
Bu düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bütün İstiklal Kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi